Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J57o37s16e14f 84P56o68t75r

25. 2. 2013 18:13

Ve čtrtek ČT 24 informovala o restitucích asi ve stejném duchu, jako pan Nigrín a ostatní specialisté přes právo, dějiny a církevní otázky.

Asi po dalších dvou zprávách byla reportáž o katolické charitě, jmenovitě se mluvilo o pomoci hendikapovaným, pomoci bezdomovcům a financování hospiců - stát omezuje finanční prostředky a charita peníze nemá. Tak je ČT 24 schizofrenní, že vysílá tyto reportáže aniž by si uvědomila, že spolu věcně souvisí.

Nenávistníci, kteří církevní restituce kritizují, by si měli uvědomit, že se jim může stát, až neudrží moč a stolici, že se o ně nebudou  zajimat ani jejich bližní, ani všeobjímací stát a budou se o ně starat charity a hospice.

Katoličtí faráři se kvůli ideii vzdali sexuálního života a zavázali se k osobní chudobě - nesmí nabývat majetek.

Hádejte tedy, jestli ten majetek bude zpronevěřen, nebo bude slouřit pro charitu, hospice, sociální služby, školy ?.

I když si myslím, že právě ty vysoce úspěšné církevní školy vám zvyšují krevní tlak, jako nástroj proti vašemu liberálně-ateistickému výkladu světa

1 0
možnosti

Je velký rozdíl mezi postojem ČSSD a KSČM:

Komunisté nic vracet nechtějí - pro ně jsou církve veřejný nepřítel č.1. Je to jiná, jim nepřátelské ideologie (navíc náboženské ideologie, což musí ty pokrokové ateisty hodně dráždit).

ČSSD nemá problém s vrácením majetku, má ale problémy 2 - nesouhlasí s výškou odškodnění (s principem souhlasí, viz vyjádření B. Sobotky) a její voliči církvím vůbec nefandí. Když začne hlasitě podporovat vyrovnání (byť v menším měřítku než vláda), část voličů jí uteče ke komoušům.

1 1
možnosti

karma ..R^souhlasím  a osobně oceňuji  Petra Nečase  za pevný ,sebevědomý a státnický postoj  .Stejně jako v chemii tak i v politice platí na levicové kyselé hrozny jen pravicová zásadovost.

8 2
možnosti

a republiku si rozvracet nedame ;-D  tak nejak vyzniva vas prispevek. Ten pevny a zasadova Necas nemit Klause za zadeckem tak uz davno skoncil, protoze si musel chodit pro rady na Hrad a tu a tam si tam sel i pro par pohlavku za hlouposti ktere vyvadel... ani pevny a zasadovy Klaus nesouhlasil se zvysovanim dani. Zasadovost byla jiste i v podepsani amnestie .. proste tech  zasadovych kroku ma za sebou pan premier tolik, ze z toho vyplyva oblibenost jeho vlady a to bez ohledu na levicovost ci pravicovost .. on je hrobarem pravice, coz je proste skoda.

2 7
možnosti
Foto

To prodlení vyplývá samozřejmě z nikdy přesvědčivě nevyvrácené námitky,že církev nikdy nic nevlastnila, a tudíž jí není možné něco vrátit. A jestli něco vlastnila, tak se k tomu domákla v podstatě nelegálně přes zákazy císaře Josefa. A jestli už něco vlastnila, tak stejně to jeji vlastnictví bylo úplně fiktivní, bez souhlasu státu např. nemohla prodat ani tu svěcenou vodu, natož hřbito.

 A že se vrací něco někomu jinemu, než původnímu subjektu. Vlastník kostel není totožný jako právnická osoba s vlastníkem farnost.

A stejně v případě odluky církve od státu bude nutné ten restituovaný majetek vyvlasnit, abychom to provedli v souladu s volnomyšlenkářskými tradicemi první republiky.

Základní otázka tedy zní, proč vracet někomu něco, kdo nikdy nic nevlastnil, a když už proč mu dovolit, aby si s tím majetkem mohl dělat, co se mu zlíbí. Tedy proč jsme se nevrátili k omezením, které garantovali řádné využití církevního majetku? Je to snad morální a normální?

2 8
možnosti

Tak proč se o to nikdy nepřihlásil původní vlastník?V

3 1
možnosti

snad by to melo nejaky vyznam, tento clanek, pokud by ti komunisti a socani meli v umyslu nedat cirkvim vubec nic, ale oni jen tvrdi, ze je castka sedesat miliard prakticky nepodlozena realnym majetkem, kterym byl cirkvim zabran. Ve vcerejsi Partii to nedokazal vysvetlit ani pan ministr Kuba(ODS) a priznal ze to nevi z ceho tato castka vznikla. Tak velky presun prostredku nekomu vydavat za obcany teto zeme je vazne "hrdinsky" cin, zejmena v dobe, kdy ubiraji platy statnim zamestnancum, snizuji valorizace duchodcum, zvysuji DPH  atd. A cirkve, ty se ukazuji jako hamizny element touzici po mamonu. V dobe, kdy se snizuje pocet vericich dostaly peknou financni injekci na reklamu a nabor novych ovecek. Jen aby stat nedopadl tak, ze si k cirkvim pujde po letech pujcovat... i kdyz oni zase tak dobri hospodari nebyli. Stale se hovori o jakesi kradezi ,ale co je to za kradez kdyz zustavali stale ve svych kostelech, stale slouzili sve svatby,krty,pohrby mse,   dostavali od statu plat. A polnosti i lesy byly uzivany obcany teto zeme! Ted napocitali lidem v teto  zemi uroky z toho, ze jsme i z jejich byli zivi. A pan premier Necas - ten nema v sobe ani zbla moralky,, je mu totiz uplne jedno jestli neco podepise, protoze po podpisu lednove amnestie ztratil kredit uplne a neverte na bachorky, ze by ho snad ziskal svoji pevnosti v nazoru - on zadny nazor nema on je jen poskok ktery udela to, co mu jini reknou.

1 6
možnosti

P17a96v72e61l 15K85u54l43a

25. 2. 2013 8:19

Pane Nigrine, nepřipadáte si trapně vstupovat do cizích diskusí, když u sebe je nepovolujete? Nepřipadáte, že jo? :-/

7 3
možnosti

Výborně. Tak pokud chcete do toho tahat morální hledisko, tak: 1) Jsem zvědavý, jak morálně budou hospodařit s nabytým majetkem; 2) Kdy morálně odškodní ty, od koho tento majetek (v některých případech) získali.

2 3
možnosti

P78a10v79e56l 59K42u79l65a

25. 2. 2013 8:16

Do toho, jak budou hospodařit se svým majetkem, vám, s prominutím, nic není. Stará se někdo o váš majetek?

8 1
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3121x
Martin Ryšavý oživil krásný ruský citát:"Snít neškodí, škodí nesnít".
návštěvnost sledována od 25.2.2009

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám