Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

děteněkam

30. 7. 2011 10:06
Potřebujeme jenom bezmozkové jedince

Cesta je našlápnutá, zrychlujeme.

1 0
možnosti
L

lomihnát.

30. 7. 2011 10:11
Re: Potřebujeme jenom bezmozkové jedince

R^

0 0
možnosti
M

mačica

30. 7. 2011 9:10
stromy

Myslím, že principiálně podobná diskuze se tu už vedla. Jednalo se o to, že v rámci maximalizace bezpečí účastníků silničního provozu by měly být vykáceny aleje kolem silnic. Podle mého názoru podobná blbost jako oplotit jezy apod.

1 0
možnosti
KT

Ježikača

30. 7. 2011 23:35
Re: stromy

R^

0 0
možnosti
JH

Sub7

29. 7. 2011 22:27
...

Jste zjevně špatně informován, tak byste si mě nejprve ověřit fakta. A to jak ohledně utonutí na jezu na Mlýnském potoce v Olomouci-Řepčíně, tak ohledně údajně nezodpovědných vodáků (kteří vyprostili a zachránili řidiče a jeho malého synka, stržené proudem z brodu přes rozvodněného Zlatého potoka). Je to o to pikantnější, že z hazardování neználkové pisálkové osočili provozovatele vodácké školy záchrany Petra Ptáčka, člověka, který má obrovské zásluhy o propagaci zásad bezpečné jízdy na vodě - a Vy ač vodák (nepochybně mnohem méně zkušený než zmíněný PP) to po nich slepě papouškujete.

0 0
možnosti
JH

Sub7

29. 7. 2011 22:30
Re: ...

V té Olomouci také instruktor děti poučil a jasně jim vymezil bezpečný

prostor, jenomže ho jedno z nich neposlechlo a zaplatilo to životem. Instruktor tam určitě také pochybil, když zazmatkoval a skočil hned impulzivně pro tonoucího chlapce pod jez, místo aby použil prostředky, které mýrnyxdýrnyx měl po ruce, a které by bezpečnou záchranu umožnily. V podstatě se celý Váš článek točí kolem reakce jeho otce - ale snad byste mohl mít

pochopení, že při ztrátě blízkého člověka mohou každého ovládnout emoce

natolik, že převáží nad raciem. A tolik slušnosti, že se v tom

emocionálním zmatku utrápeného otce nebudete babrat.

0 0
možnosti
IM

slavex

29. 7. 2011 22:22
Tak . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Na 99% je za těmito "příhodami" populární,oblíbený žádaný >>>adrenalin a u některých motorkářů touha mít co nejdřív někde vedle cesty svůj dřevěný kříž s ojetou pneumatikou >>>jiné vysvětlení bohužel není ! ! !  R^

1 0
možnosti
D

dobro

29. 7. 2011 22:13
Karma

Máte recht. Co ale čekat od lidí v této době. U rybníků, v kterých se od napaměti koupají lidé, jsou instalovány cedulky s nápisem: "Koupání na vlastní nebezpečí." U cestiček mimo město jsou instalovány cedulky s nápisy, že nejsou v zimě udržované. Blázinec.

0 0
možnosti
IV

Hell2

29. 7. 2011 22:22
Re: Karma

Kdyby nebyli lidi jako je ten otec instruktora, kteří touží vydělat i na nešťastné smrti vlastního dítěte, možná by byl náš život svobodnější. On ten rybník totiž někomu patří. Možná soukromníkovi, možná obci. Ale kdyby tam ta cedule nebyla a někdo se utopil, mohli by se příbuzní zachovat  stejně jako v případu, o kterém je tu řeč. A odškodné by platil vlastník. Buď je špatný právní řád nebo jsme špatní my. Ale dřív byli lidi svobodnější.

0 0
možnosti
IV

Hell2

29. 7. 2011 22:02
Karma

!!!

Někdy si říkám, kam se ta naše schoulostivělá a vyčůraná společnost ubírá. V civilizaci, kdy může vyhrát soud člověk, který 40 let kouřil a žaluje tabákovou firmu, že mu způsobila rakovinu, už věřím, že vyhrahje i ten otec instruktora. Ale zdravý rozum jde stranou.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

29. 7. 2011 21:42
jen jestli

pokud si dobře pamatuji tu diskusi, tak kluci skákali do vody sice nad jezem, ale na druhém konci, takže šance dostat se do šlajsny byla nulová. až na to že ten, který se pak utopil to právě chtěl zkusit a šel až k ní a skočil tam na kraji, takže ho to stáhlo. o to šílenější je to, že instruktor pro něj skočil i když věděl, že to nedopadne dobře a ta učitelka taky.

0 0
možnosti
IV

Hell2

29. 7. 2011 22:03
Re: jen jestli

Od nich to bylo obětavé a taky trochu pud sebezáchovy. Šli by oba bručet na dost dlouho.

0 0
možnosti
MK

m-karr

29. 7. 2011 21:01
Záčíná to smrdět Amerikou

Pokud jsou zvěsti zněkterých amerických soudních případů pravdivé, obligátní kočka v mikrovlnce a tak, tak se děsím toho že si z nich pomalu bereme příklad. Majitel jezu zodpovědný za utonutí je případ kdy by měl být otec utonulého jako případný žalobce trestán pokutou za debilní nápady a obtěžování soudu. Na silnicích to vidíme už teď. když je někde křivá silnice, hned je tam padesátka aby si někdo nevydrncal kafe. Kdyby tam byla jen značka upozorňující na nerovnost, tak by se určitě našel nějaký mameluk co by žaloval správu silnic za polité sváteční kalhoty a kožené sedadlo. Ještě že aspoň policajti mají rozum a na podobných místech neměří.

Před pár roky jsem měl v ruce americkou vojenskou konzervu a na té je napsáno něco ve smyslu "pozor obsah je po ohřátí horký" Dovedu si představit amerického vojáka se spařenou hubou, jak žádá odškodné že ho nikdo neupozornil, ale doufám že to nikdy nedojde k nám. Fuj hnus, husí kůže až na pr..li !

1 0
možnosti
X

xychteen

30. 7. 2011 14:50
Re: Záčíná to smrdět Amerikou

Jistěže to sem dojde - právníci se množej geometricky a potřebujou vydělávat všude na světě.

:

Já trochu ujíždím na starých amerických autech a některé popisky na nich jsou skutečně okavypulné - "pozor, předměty jsou ve skutečnosti mnohem blíž, než se vám zde jeví" vyleptané na zrcátku, "pozor, tato střecha chrání pouze proti dešti a větru, nikoliv při převrácení" našité na plachtě... dokonce i na měrce oleje je vygravírovanej div ne román... holt ta naše civilizace asi opravdu v oblasti mozkovny nějak krní ;-D

1 0
možnosti
PS

Petr_La

29. 7. 2011 19:49
Selský rozum je v EU na indexu

Bohužel se Evropské státy chovají jako šípková Růženka. Nevadí jim kolabující ekonomika, šílené zadlužení a genderovou a "korektní politikou" rozbité společenské vazby a vztahy. Budou nesmyslně odstraňovat nepodstatné malé trny tak dlouho, až celé království zkolabuje.

2 0
možnosti
G

gumidos

29. 7. 2011 12:00
co dodat

Můj případný souhlas či dokonce odvolávka na "zdravý" rozum jsou jedno a druhé jsou nařízení Unie, výsledky žalob a správních řízení.

Takže vnitřně jsem s to vás pochopit, ale licoměrně hned dodávám, že ta žaloba klidně může mít šanci na úspěch, protože zdravý rozum se nenosí a i za pád meteoritu někdo může.

0 0
možnosti
IV

Hell2

29. 7. 2011 22:15
Re: co dodat

No, teď jste to vystih. "Za pád meteoritu někdo může." Vždycky se hledá viník, i tam, kde není. A tak se vymýšlejí další a další směrnice ke každičkému milimetru našeho chování. A píší se nekonečné stránky možných nebezpečí. Děti se dozvědí ve školní jídelně, že by mohly spadnout ze schodů, poranit se vidličkou a že ryby mají kosti. Ale takto se zachází i s dospělými. Každý zaměstnavatel musí mít stoh takových papírů s vypsanými možnými nebezpečími. A nejen to. Naše budovy, ulice, hřiště, potoky a říčky lemují různé tabule se zákazy, upozorňěními apod. Všichni se brání možným žalobám. A právníci vymýšlí, jak tuto hradbu nabourat, aby postižený hlupák přece jenom nějaký ten milionek vysoudil. A tak nakonec vyhraje soud člověk, který 40 let kouřil a zažaloval tabákovou firmu, že mu způsobila rakovinu. Osobně ho neupozornila, že mu to hrozí. Vyhrál. Ani bych se nedivil, kdyby lidi napřáíště současně s nákupem krabičky cigaret podepisovali informovaný souhlas, že si jsou vědomi nebezpečí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3121x
Martin Ryšavý oživil krásný ruský citát:"Snít neškodí, škodí nesnít".
návštěvnost sledována od 25.2.2009

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám